ម្នាស់​ជា​ប្រភេទ​រុក្ខជាតិ​ហូប​ផ្លែ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​រសជាតិ​ជូរអែម​គួរ​ ជាទី​ជាប់ចិត្ត ដែល​អាច​ទទួលទាន​ជា​បង្អែម រឺ​ក៏​យក​ទៅ​ស្លរជា​មុខម្ហូប​ផ្សេងៗ​តាម​ការ​និយម​ចូលចិត្ត ហើយ​ក្រៅ​ពី​នេះ​ម្នាស់​ក៏​អាច​ជួយ​ថែរក្សា​សុខភាព​សម្រាប់​លោក​អ្នក​បាន​ យ៉ាង​ប្រសើរ​ទៀត​ផង​។​

            ដោយ​នៅ​ក្នុង​ផែ្ន​ក​ម្នាស់​មាន​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​ឈ្មោះថា Bromelain ដែល​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​ស្រេច​ទឹក ឈឺ​បំពង់​ក ហើម និង​ឈឺ​សន្លាក់​ទៀត​ផង និង​អាច​ជួយ​ឲ្យ​ស្នាមរបួស ផ្សេងៗ​ជាសះស្បើយ​បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​ផង​ដែរ​។​
            មិនតែប៉ុណ្ណោះ​ផ្លែ​ម្នាស់​សំបូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន A, B1, C និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ថែម​ទៀត​ផង​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​ទទួលទាន​វា​នឹង​ផ្តល់​ នូវគុណប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​ដូចជា​៖
-​វីតាមីន A ជួយ​ភ្នែក​ឲ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​និង​មើល​ឃើញ​ច្បាស់​
-​វីតាមីន B1 ជួយ​បន្ថែម​នូវ​អុកស៊ីហ្សែន ដើម្បី​ឲ្យ​ឈាម​ដើរ​បាន​ស្រួល​
-​វីតាមីន C ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ​
-​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ជួយ​សម្រួល​សម្ពាធ​ឈាម​ឲ្យ​ដើរ​បាន​ស្រួល និង​អាច​ជៀស​ផុត​ពី​ជំងឺ​បេះដូង​ទៀត​ផង​
            ដោយ​មើល​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​អំពី​ផ្លែ​ម្នាស់ ដូច្នេះ​ហើយ​សារ​ព័ត៌​ក្រុង​កម្ពុជា​សូម ធ្វើការ​ណែនាំ​លោកអ្នក​ឲ្យ​ទទួល ទានផ្លែ​ម្នាស់​ដោយ​មិន​មាន​ប្រើ​ជាតិគីមី​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ដើម្បី​សុខភាព ហើយ​រុក្ខជាតិ​ម្នាស់​នេះ​ក៏​ជា​ប្រភេទ​រុក្ខជាតិ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ងាយ​នឹង​ ដាំ​ដុះ​ដែរដូច្នេះ​លោកអ្នក​អាច​សាកល្បង​ដាំ​ដោយ​ខ្លួនឯង​នៅ​ដី​ទំនេរ​ ក្បែរៗ​ផ្ទះ​លោក​បាន​៕

kkn-r2

Recent Posts